Opslagstavlen

Kære forældre,
    Hermed lidt fotos fra de tre begivenhedsrige dage i september:
    Naturens dag(-e) med fremstilling af drager og drageflyvning i hold på tværs af hele skole.
    Koncert med den "Youtube-kendte" gruppe: HipsomHap
    Den storelæsedag, hvor hele skolen læste og løste opgaver af forskellige art med omdrejningspunkt i det at læse.

Klik på fotoapparatet for at se billederne.

Inge Merete Fledelius den 10-09-2018
    Til orientering:
    Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Alkestrupskolen omkring Sparekatalog 2019-20122 for Køge Kommune er lagt i Skolebestyrelsens dokumentmappe på hjemmesiden, men er også lagt som bilag her.
    Inge Merete Fledelius den 07-09-2018
    Kære forældre,
    Hermed Nyhedsbrev.

Desuden kan jeg med fornøjelse meddele, at torsdag og fredag i denne uge, d. 6/9 og 7/9 er naturfags-emnedage.
    Hele skolen arbejder på tværs ud fra emnet "Drager".

Begge dagene er der undervisning fra 8.00-14.00, og derfra har eleverne fri.
    SFO er åben fra 14.00 for vanligt tilmeldte elever.

Inge Merete Fledelius den 03-09-2018
    Sparekatalog foreslår lukning af Alkestrupskolen

Kære forældre og ansatte,
    Der er dags dato offentliggjort et katalog over mulige besparelser for Køge Kommunes kommende budget. I dette sparekatalog foreslås at lukke Alkestrupskolen.

Baggrunden for forslaget skal findes i det faktum, at Køge Kommune har en ubalance på ca. 82 millioner pr år i de kommende 4 år. Administrationen i Køge Kommune har derfor udarbejdet et sparekatalog med en lang række mulige besparelser. Sparekataloget indeholder en del flere besparelser, end der skal gennemføres, for at give politikerne noget at vælge imellem. Det vil derfor ikke være alle forslag, der står i sparekataloget, der faktisk vil blive gennemført.

Der vil være en høringsproces, hvor vi/Alkestrupskolens skolebestyrelse og andre berørte har mulighed for at tilkendegive vores mening og argumentere for, at Alkestrupskolen fortsat skal bestå som én af Køge Kommunes attraktive skoler.
    Midt i september vil politikerne mødes på et seminar, hvor budgettet vil blive forhandlet, og der bliver besluttet, hvilke af forslagene, der skal gennemføres. Budgettet besluttes endeligt i starten af oktober.

Dette en alvorlig situation, hvor skolebestyrelsen skal lægge mange kræfter i at skrive et godt høringssvar og i øvrigt påvirke beslutningen på mange forskellige måder, som vores demokrati giver mulighed for. Den demokratiske proces kræver blandt andet et politisk flertal for at lukke skolen, og nogen kan mene, at det måske vil være vanskeligt at samle et sådant politisk flertal.

Jeg vil her opfordre til, at vi tager situationen meget alvorligt, men også til at vi bevarer roen og sagligt byder ind i processen og argumenterer for Alkestrupskolens bevarelse. Jeg vil naturligvis holde jer løbende orienteret.

Merete Fledelius
    .

Inge Merete Fledelius den 17-08-2018
  • ikon
    Flaget var hejst på skolen i dag, onsdag d. 15.august 2018,  i den særlige anledning, at SF holdt sommergruppemøde foran skolen.
    Der var stort presseopbud - se et par fotos her (Klik på fotoappartet), og følg endelig med i mediedækningen med Alkestrupskolen i fokus.
    mvh Merete

Inge Merete Fledelius den 15-08-2018
    Kære Forældre,
    Velkommen til et nyt skoleår.
    Hermed vigtig læsning i bilaget - og her lidt
    "Bonus info":
    - Morgensange er i år mandag kl. 10.00 og fredage kl. 8.00. Forældre er altid velkomne.

- Christina Sonne, der er klasselærer og dansklærer i 5.kl - samt har bla. engelsek og hjemkundskab i flere klasser, har fået orlov fra 1/9 til 30/11. Til at varetage hendes skema i fraværet, er ansat uddannet lærer Michelle samt nyansat på SFO, Gisela.
    De enkelte klasser vil senere modtage individuel information om de ændringer, det betyder for klassen.
    Inge Merete Fledelius den 13-08-2018
    Skolebestyrelsens årsberetning

Se den her: https://youtu.be/oLCcJKIyfVE (åbner nyt vindue)

God sommer
    Christopher Folkvard den 29-06-2018
  • ikon
    Fotos fra koncert for hele Alkestrupskolen med Kinesisk Klangunivers 10.april 2018.
    Alle elever fra *0.klasse til 6.klasse lyttede med, og bag efter kunneman få lov at prøve et instrument. På pigernes fine dragter står med kinesiske skrifteng: "Vi lave musik i fællesskab!".

Klik på fotoapparatet for at se billederne.
    Inge Merete Fledelius den 10-04-2018