Nem adgang til MobilIntra

MobilIntra er en webapplikation, der skal køre i en browser. Det er ikke en selvstændig app, der kan downloades fra App Store eller Play Butik.
Her kan du se, hvordan du opretter en genvej til MobilIntra på din mobiltelefon eller tablet, så MobilIntra kommer til at virke stort set som en app.

IPhone/IPad

Hvis du er forælder og ønsker at få nem adgang til ForældreIntra på din IPhone eller IPad skal du gøre følgende:

Åbn Safari-browseren og skriv adressen på skolens intranet efterfulgt af ”/m/fi”: www.alkestrupskolen.dk/m/fi
Tryk på dele-ikonet nederst i browservinduet og vælg muligheden ”Føj til hjemmeskærm”
Herefter har du et ikon på din mobiltelefon, som giver nem adgang til ForældreIntra.
Første gang du skriver dit brugernavn og adgangkode og går ind i ForældreIntra, tilbyder din mobiltelefon at huske disse oplysninger, så du ikke skal skrive dem hver gang. Vælg ”Arkiver adgangskode”.
Næste gang du ønsker at åbne ForældreIntra Mobil, skal du blot trykke på ikonet, og du kommer ind uden at skulle foretage dig yderligere.

På helt samme måde kan skolens medarbejdere lave et genvejsikon til PersonaleIntra ved at bruge skolens domænenavn efterfulgt af ”/m/li”. Elever kan lave en genvejsikon til ElevIntra ved at benytte skolens domænenavn + ”/m/ei”. Metoden kan også bruges, hvis du har en IPad.

Android

Hvis du har en Android-baseret mobiltelefon eller tablet, kan du lave et tilsvarende genvejsikon ved at følge denne fremgangsmåde:

Åbn browseren Chrome og skriv webadressen på MobilIntra: www.alkestrupskolen.dk/m
Når indlogningsskærmen vises, skal du trykke på de 3 prikker øverst til højre på skærmen på din enhed og vælge ”Føj til startskærm”.

14-01-2015 KLJ